new version of that girl

Ahojkyy <3
nový rok, nové cíle, nové začátky, nové diety, předsevzetí, "ode dneška budu po celý rok cvičit", ....
Dobře, to je dost kýč, ale něco by na tom bylo...
Já osobně miluju nové věci a předsevzetí, ráda se pouštím do nových challenges, jo- a taky ráda sleduju všechny ty "that girl" rutiny a vlogy:)
Jednoho dne bych se chtěla stát tou That Girl... jenže ve své vlastní verzi.


definice:
"That Girl" (ta dívka), známá především na tiktoku, je dívka (nebo jakéhokoli pohlaví), která vstává v 5 hodin ráno, medituje, pije smoothies, každý den se sprchuje, píše si deník, jí jen zdravé jídlo, každý den chodí do posilovny a je úspěšná v mnoho cest. Tento stereotyp je typický pro tiktok a filmy o ranních nebo nočních rutinách. S největší pravděpodobností také bohatý... (Urban ditionary)
.
Ve shrnutí je to dívka, která vlastně svým způsobem neexistuje. Je to stereotyp jímž se řídí ty holky na instagramu / tiktoku a snaží se natáčet vlogy a That Girl night/morning rutiny, které potom postují a jiné holky (jako třeba já) je sledují a chtějí být jako ony. Tyto dívky potom (tedy alespoň před kamerou) žijí ty nejvíc healthy lifestyles, pijou zelené smootie, cvičí a they are "putting yourself first" (nevím jak to napsat česky - prostě hodně selfcare a journalingu no).
.
Miluju sledovat ty vlogy, které jsou opravdu dokonale sestříhané, holka v nich je hubená, má abs lines, krásný outfit a boží růžovou masku na obličeji. Chci být jako ony! Mít taky ty dokonalé legíny a podprsenku, zelené smootie z drahých ingrediencí! Jenže... co štěstí?
.
Někdy, když usínám, po shlédnutí 50 takových vlogů, chci začít také - chci taky tak cvičit, chci taky vstávat brzy ráno a hodinu si připravovat snídani s avokádem a toasty. Jenže potom si uvědomím, že v žádném takovém videu nejsou zaznamenaná kamarádství, láska, rodina, festival nebo zábava. Něco, na co bych se mohla těšit celý týden, na to že uspořádáme přespávačku, půjdu na koncert svého oblíbeného zpěváka nebo budu mít rande! Kde je ta zábava? Kde v té rutině je dívka strašně spokojená, vypisuje se do svých deníků a stará se o sebe... jenže jak se taková holka zabaví?
Samozřejmě ji může bavit cvičení, běhání, úžasné jídlo ale teď poslouchejte, každý z nás potřebuje lidi. Každý.
.
Jeden můj oblíbený človíček nám vždy opakoval: Nikdy nebuďte sami. Jako příklad vždy uváděl příklad záchranné sociální sítě: ty padáš a nad propastí jsou ještě záchranné provazy, každý provaz je jeden člověk. Čím víc jich bude, tím větší šanci na záchranu máš. Jeden kamarád tě možná může zachránit, ale nemusí, když jich tam takových budeš mít 15, máš mnohem větší pravděpodobnost že se minimálně jednoho provazu chytíš. Proto, nikdy nezůstávej sám. Nikdy.
.
Nakonec, kdybych měla udělat tu pravou spokojenou That Girl, udělám míchaninu basic That girl s Girl životem plným štěstí. Chtěla bych to vybalancovat. Proto vám tady tedy dám definici své Happy girl:
.
Definice: "Happy Girl" (šťastná/spokojená holka) je stereotyp vytvořený v hlavě 14tileté teenagerky, která se snaží ho rozšířit ho dál. Happy Girl obvykle žije tak, aby byla v životě spokojená a vybírá si podle svého instinktu. Může si udělat i růžové nebo žluté smootie místo zeleného, dá si čaj pokud ten den má na něj chuť. Cvičí, protože se chce dobře cítit ve své kůži, ne ve svém outfitu, píše si deník, protože ráda zaznamenává své pocity a zážitky, ne proto že to dělá That Girl. Happy Girl miluje svou rodinu, kamarády (i kluka) a tráví s nimi čas, protože je má ráda, ne protože musí. Ráda zkoumá své hranice a zároveň zkouší překračovat své limity a poznávat.
.
Happy Girl se má ráda, proto si chce dopřát ten nejkrásnější život, co se jí dle možností nabízí.
.
p.s. a nakonec mi prosím dovolte udělat svůj Happy Girl photo dump

nikdy nezůstat sama...

adele nova kolekce aaa !

miluju krevety

friends 4ever

friends pt. II

muj ikonicky skripec

feeling pretty <3

feeling pretty pt. II

klarka a jeji spriznena duse <33

klarka ma uz vic spriznenych dusi <33

feeling pretty in grandma's sweater :)

diaries 12/1/22 K.

Komentáře

  1. Hezky jsi shrnula tu it/that girl. :)
    ... je to dívka, která vlastně svým způsobem neexistuje.

    Ela

    OdpovědětVymazat
  2. Love It! Inspirace a z ní plynoucí motivace je skvělá věc, jen je potřeba nespadnout do srovnávání se. Je to o neustálém hledání balancu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ✨Balance is everything✨, dekuji za komentar :))

      Vymazat
  3. Ahoj moc se ti tento článek podvedl. Zkoušela jsem na jeden den být that girl, a musím říct, že něco bylo opravdu těžké zvládnout. Ale něco jsme si z té THAT GIRL do své rutina dala. A opravdu to pomáhá. Myslím si, že lidé se dokážou strašně rychle ovlivnit. A já se taky nechala, ale zároveň mi to nevadí, protože jsem do své rutiny dala spoustu věcí, které mi dělají dobře, jako jsou například tyhle: cvičit obden, jóga, zdravé jídlo.
    Moc se ti tento článek povedl.
    Rózi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Rózi! Pravda, that girl opravdu pomahá s motivací:)

      Vymazat

Okomentovat